phone info@dfr.rophone (004) 021.413.14.39  Mobil: (004) 0744.30.14.31
Categorii

Clorinatoare cu vid - Prezentari sisteme - Complexul de agrement MURESUL


STATIA DE TRATARE SI FILTRARE APA - COMPLEXUL DE AGREMENT MURESUL
 
Reabilitarea si extinderea statiei de pompare si filtrare, a fost efectuata cu ajutorul Primariei Tg. Mures. Proiectul a fost finalizat in August 2001. Sistemul automat de clorinare a fost livrat, instalat si programat de catre S.C. DFR Systems S.R.L.
 


Casa de Cultura Tg. Mures


Complexul MURESUL
 


Planul statiei de filtrare si tratare
 
Statia de filtrare si tratare are doua regimuri distincte de lucru:
1. Captare din Mures, filtrare si dezinfectare cu clor pentru umplerea bazinelor;
2. Recircularea apei din bazine, filtrare si clorinare de corectie. Clorinarea de corectie se face continuu, indiferent de regimul de functionare, debitul de clor injectat fiind reglat automat in functie de debitul apei ce iese din filtrele cu nisip catre bazine.
 


Schema buclei de reglaj automat al debitului de clor

 
Descrierea sistemului
Inima buclei de reglaj automat este Vana Inteligenta REGAL 7000.
A fost utilizat un clorinator cu comutare automata tip REGAL 256 cu capacitatea de 10 kg/ora.
Pe circuitul de vacuum a fost intercalata Vana Inteligenta. Rolul acesteia este de a modifica in mod automat debitul de clor injectat in bazin astfel incit acesta sa fie mereu proportional cu debitul de apa ce alimenteaza rezervorul. Semnalul de debit instantaneu (4-20 mA) este preluat de catre vana inteligenta care va mentine automat doza de clor prescrisa (mg de Cl/litru de apa), indiferent de variatiile debitului de apa. In acelasi timp se monitorizeaza si nivelul clorului rezidual la iesirea din bazinele de stocare.
Pentru a asigura siguranta in functionare si protectia personalului, conform normelor de protectia muncii in vigoare, a fost montata o Centrala de alarmare la scaparile de clor tip REGAL 3000 cu un senzor de clor. Senzorul a fost montat in interiorul camerei clorinatoarelor; centrala a fost montata la exterior, in afara zonei de pericol.
Centrala de alarmare are doua praguri de declansare: 1 ppm – alarma de avertizare si 3 ppm – alarma de pericol, are inclua o hupa de 95 dB si optional poate fi livrata cu acumulator de back-up pentru functionare continua, inclusiv in cazul caderii tensiunii de alimentare de 220 V.